Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@11:02:33 GMT

طرح خانواده پویا، در جهاد با کرونا اجرا می‌شود

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۰۹۳۲

طرح خانواده پویا، در جهاد با کرونا اجرا می‌شود

گروه استان‌ها- مدیرکل بانوان و خانواده استانداری کرمان از تصویب طرح " خانواده پویا، در جهاد با کرونا" خبر داد و گفت: از این طرح به زودی رونمایی می ‌شود. - اخبار استانها -

فاطمه‌السادات حسینی در گفت ‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان ، با اشاره به تصویب طرح " خانواده پویا، در جهاد با کرونا" کارگروه خانواده ذیل قرارگاه وزارت کشور اظهار داشت: این طرح از سوی دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کرمان به وزارت فرستاده شده که در حال حاضر روی یکی از بندهای طرح که آگاه‌سازی مادران هست کار می‌کنیم که به زودی رونمایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ضرورت اجرای این طرح در جامعه گفت: در شرایط کنونی برای مبارزه با بحران کرونا به کانون مقدس خانواده به معنای واقعی باید توجه شده و باید با نگرش مادرانه به خلاها و راهکارهای عملی برای مهار این ویروس پرداخته شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان اینکه نقش مؤثر، حضور زنان و مادران که نیمی از سرمایه‌های اجتماعی هستند؛ حقیقتاً تا کنون مغفول مانده است گفت: در واقع مادران و زنان در شرایط دشوار برای مهار کرونا نقش مؤثری داشته و خواهند داشت.

وی با بیان کرد: بدون تردید مادران اصلی‌ترین قشر تاثیرگذار از نظر عاطفی، آموزشی و تربیتی در خانواده و جامعه هستند که باید با برنامه‌ریزی دقیق به نقششان بها داده شود.

حسینی با اشاره به اینکه زنان با نقش‌های متعددی چون همسری، مادری، پرستاری، معلمی، خرید، آشپزی و ... خدمترسانی جامع به همه اعضا خانواده بوده و با عشق و محبت در خدمت عزیزانشان بوده‌اند افزود: چون همه مادران آرام و بدون هیاهو در خط مقدم خانواده به کارزار با ویروس کرونا پرداخته‌اند و کسی این همه ایثار را هرگز ندید و در کنترل بحران به صورت رسمی به آنان بها داده نشد و این همه توان مغفول مانده است.

وی ادامه داد: بدون شک زنان از نظر قدرت تعاملات اجتماعی و ارتباطات عاطفی، همدلی و تشویق مردم قوی‌تر از مردان عمل می‌کنند؛ چرا که رهبران زن هم در مبارزه با کرونا در دنیا موفق‌تر از مدیران مرد عمل کرده‌اند.

وی با بیان اینکه آموزش و ارتقاء سواد سلامت و تقویت تاب‌آوری از مهمترین شاه کلیدهای این بحران است افزود: مادران بهترین مربیان و انتقال‌دهندگان در این امر مهم هستند پس باید ساماندهی توسط خود بانوان باشد و یک بسیج عمومی توسط زنان انجام شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان بیان کرد: برای اجرایی شدن مصوبات بهداشتی و اطلاع‌رسانی و تغییر رفتار در خانواده و جامعه با نگرش و مدیریت زنان امکان‌پذیر است.

وی با اشاره به اهداف و مراحل اجرای این طرح گفت: آسیب‌شناسی دقیق وضعیت موجود خانواده‌ها و اولویت بندی مشکلات توسط تیم کارشناسی، آموزش، آگاه‌سازی و تقویت تاب‌آوری مادران برای تسریع و تسهیل سلامت و امنیت و آرامش خانواده در شرایط بحران کرونا اهمیت دارد.

حسینی با اشاره به لزوم بهره‌ مندی از توانمندی‌های زنان و مادران به عنوان رکن اصلی و تأثیرگذار در ابعاد مختلف، جهت مدیریت بحران کرونا بیان کرد: تدوین برنامه‌های عملیاتی مطابق نیازها، اولویت‌ ها و تقسیم وظایف جهت اجرایی شدن در 5 محور (‌آموزشی، بهداشتی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی) بنا به ضرورت و شرایط جامعه ... و هماهنگی، تعامل، تسهیلگری، نظارت و پیگیری دقیق بر اجرای شدن برنامه‌ها از دیگر مراحل و اجرای این طرح است.

وی به هفت راهکار کاربردی این طرح را ارائه موضوعات کارشناسی شده جهت تولید محتوای مناسب و سرگرمی‌های آموزنده و تأثیرگذار مطابق شرایط کرونا برای تمام اعضای خانواده به ویژه کودکان در فضای مجازی با مدیریت دفاتر اموربانوان، صدا و سیما، علوم پزشکی، آموزش و پرورش، حوزه‌ها، دانشگاه‌ها و.. برای همه خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: تولید برنامه‌های آموزشی و کارگاه‌های آرامشی جهت مبارزه با استرس‌ها و اضطراب‌های خانواده‌ها و توزیع به موقع محتوای آموزشی و تولیدات انجام شده در سامانه شاد برای معلمان، والدین و اساتید و دانشجویان و سایر شبکه‌های اجتماعی ... از دیگر راهکار این طرح است.

وی با بیان اینکه با مدیریت دفاتر بانوان و خانواده برگزاری دوره‌های آموزش خود مراقبتی، دگرمراقبتی و بهیاری برای زنان خانه‌دار و شاغل و دادن گواهی به آنان با رویکرد پیشگیری از کرونا و چگونگی مقابله و درمان و تبعات ناشی از این بیماری در برنامه است افزود: راه اندازی کمپین خانواده پویا جهت مبارزه با کرونا در ابعاد مختلف و سنین گوناگون با رویکرد حساس‌سازی، جریان‌سازی و مطالبه‌گری خانواده‌ها نیز انجام می ‌شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با اشاره به برگزاری کنفرانس‌های مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی و اعمال سیاست‌های تشویقی برای خانواده‌های فعال و عامل گفت: بهره ‌ مندی از ظرفیت زنان و مادران به عنوان فرماندهان اصلی خانه برای کنترل سفرها و مهمانی‌ها و خرید و تنظیم بازار نیز در برنامه است.

مشکلات اصناف و بازرسی‌های صنوف در استان کرمان بررسی شد/ از کمبود بازرسان تا لزوم حمایت در پساکرونا اعمال محدودیت‌های کرونایی در استان کرمان نتیجه داد/ کاهش آمار بستری و فوتی‌ها

وی ادامه داد: نظارت و پیگیری با تیم‌هایی از اقشار مختلف بانوان، جوانان بسیجی، دانشجویان جهادی و سازمان‌های مردم نهاد که تحت مدیریت دفاتر امور بانوان و خانواده و یا امور اجتماعی استانداری‌ها و یا بسیج مردمی باشند.

حسینی با بیان اینکه موارد فوق نمونه‌ای از برنامه‌های است که با مدیریت، هماهنگی و پیگیری زنان با متولیان شتاب بیشتری می‌گیرد گفت: بسیاری از راهکارها متعدد در کارگروه خانواده طراحی و مصوب می‌شود.

انتهای پیام/511/ ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خانواده ویروس کرونا استانداری کرمان استان کرمان خانواده ویروس کرونا استانداری کرمان استان کرمان امور بانوان و خانواده استانداری کرمان خانواده پویا خانواده ها برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۰۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی برابر هستند/ دین اسلام؛ مدافع‌ اصلی حقوق زنان است

آیت‌الله رمضانی گفت: در قرآن درباره زنان، از تعابیری استفاده شده است که همان تعبیر برای مردان استفاده گردیده و تمام مقاماتی که برای مردان، مثل «حیات طیبه» وجود دارد، برای زنان هم است.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) که به دعوت مسلمانان برزیل برای شرکت در همایش «اسلام؛ دین گفت‌وگو و زندگی» به این کشور سفر کرده است، در جمع تعدادی از بانوان مسلمان منطقه آمریکای لاتین، با اشاره به ویژگی‌های منحصر به‌فرد زنان اظهار کرد: زن دارای توانمندی‌های شخصی و جمعی است که یکی از این توانمندی‌های شخصی، بحث تربیت است. عاطفه‌ای که در وجود زن قرار دارد، نمونه‌ای از مهر الهی است، البته مهر الهی خودش هزاران برابر بیشتر از مهر مادری است. نقش تربیتی در خانواده به زن داده شده و نقش تربیتی مادر، بسیار برجسته است و این موارد به بخش توانمندی فردی زنان برمی‌گردد. در زمینه سلوک الهی و تلطیف هم، روح زن می‌تواند رشد زیادی داشته باشد. در بخش توانمندی اجتماعی زنان هم می‌توان گفت اگر مجموعه‌ای از ظرفیت‌های مربوط به زنان در فعالیت‌های اجتماعی جمع شود، یک قدرت شکست‌ناپذیر خواهد شد.

وی ادامه داد: هر کدام از شما حاضران در این نشست می‌توانید در جای خودتان، یک سری فعالیت‌های فردی داشته باشید، اما اگر این فعالیت‌های فردی با هم جمع شود، تبدیل به فعالیتی عمیق و گسترده اجتماعی خواهد شد و لازمه‌اش این است که انسان دنباله‌رو تشکلی باشد. چرا بانوان آمریکای لاتین در برابر کشته شدن یک سری از زنان که بی‌گناه کشته می‌شوند، نباید موضع بگیرند؟ زنان آمریکای لاتین که می‌بینند بچه‌های بی‌گناه کشته می‌شوند، چرا از آنها دفاع نکنند و صدای خودشان را به جهان نرسانند؟ چرا به دنبال این نباشند که استیفای حقوق زنان در جامعه بشری را به صورت حقوقی دنبال کنند؟ آنها در صورت ایجاد تشکل می‌توانند نشست‌های علمی با موضوع زن، زن در اسلام، زن در غرب در همه کشورهای منطقه آمریکای لاتین برگزار کنند.

دین اسلام؛ مدافع اصلی حقوق زن

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) افزود: در یک قرن اخیر آخرین دفاعی که در غرب از زنان شده، در حوزه فمنیسم بوده که شما مطلع هستید هنوز هم امروزه دست به استفاده ابزاری از زنان می‌زنند. اگر آنها خودشان را پیشرفته می‌دانند، به قوانین مونتسکیو و جاهای دیگر مراجعه کنید تا ببینید در مورد زن چه گفته‌اند. باید در این خصوص مطالعه کنید و بگویید که مدافع اصلی حقوق زن در اسلام، تعریف شده است. اصطلاحات حقوقی را یاد بگیرید و در جلسات سازمان‌های بین‌المللی، شرکت کنید و بگویید که اسلام تنها دینی است که می‌تواند از حقوق انسان و از جمله حقوق زنان، دفاع کند.

آیت‌الله رمضانی با اشاره به رساله حقوق امام سجاد(ع) اظهار کرد: غربی‌ها می‌گویند ما حقوق بشر را پایه‌گذاری کردیم، سابقه این ادعا، صد سال است؛ در حالی که امام سجاد(ع) هزار و دویست و پنجاه سال پیش، رساله حقوق را نوشته است. کلمات پیامبر(ص) و کلمات حضرت امیرالمومنین(ع) در مورد زنان موجود است و همه این محتواها جزو حقوق زنان در اسلام است. باید هویتی که اسلام به زنان داده است را به جامعه غربی و جامعه جهانی معرفی کنید.

وی اضافه کرد: همان طوری که باید شخص خودمان را باور کنیم و به خودباوری فردی برسیم، به لحاظ جمعی هم باید به خودباوری جمعی و خودجمعی برسیم. خودباوری جمعی، یک ظرفیت کمی و کیفی ایجاد می‌کند. زنان یک سرمایه عظیم اجتماعی هستند، البته در طول تاریخ دوران‌های مختلفی بر زنان گذشت، دورانی بود که زنان به عنوان موجودات بی‌هویت معرفی می‌شدند و حتی به لحاظ فرهنگ، کار به جایی رسید که داشتن دختر، ننگ محسوب می‌شد! این که دین، داشتن دختر را نعمت می‌داند ـ که اگر نعمت بیاید، برکت بر خانه نازل می‌شود ـ به خاطر آسیب‌هایی بود که در آن زمان نسبت به دختران وجود داشت. بی‌هویتی و استفاده ابزاری، بدترین چالش در مورد زنان بوده و این مسئله در دوران جاهلیت کهنه، بسیار وجود داشت، متاسفانه زمانی بود که بعد از مرگ مرد، زن به عنوان ارث پسر بزرگ دانسته می‌شد. در چنین زمانی، پیامبر اکرم(ص)، خود را مدافع هویت و کرامت زنان دانستند و مدافع حقوق زنان بودند و به یک معنا، قربانی دفاع از حقوق زنان شدند، چون به این خاطر، مشرکان ایشان را ابتر و مقطوع‌النسل معرفی کردند. کار به جایی رسید که پیامبر برای دفاع از این کرامت، دست دخترشان را می‌بوسیدند و تصویر جدید، عمیق و دقیقی را از زن ارائه دادند.

برابری زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) افزود: زن می‌تواند آرام‌بخش جامعه و خانواده و مکمل تربیت نسل بشر باشد، او این نقش اصلی را می‌تواند به خوبی در خانه ایفا کند و این نقش بسیار مهمی است که به زنان داده شده است. مسئولیت زن، فقط ماندن در خانه نیست، بلکه می‌تواند فعال اجتماعی هم باشد و او حتی می‌تواند نه فقط در بخش تربیتی؛ بلکه در بخش‌های فرهنگی و سیاسی هم جریان‌ساز باشد. زن این گونه، هویت عالی پیدا می‌کند و در کنار مردان به آن رشد عالی می‌رسد. حتی برخی از زنان، رشدشان در این بخش از مردان هم بیشتر است، تا جایی که رسول اکرم(ص) می‌فرماید: زدن زنان، کار آدم‌های پست و همسران پست است. تمام مقاماتی که برای مردان مثل حیات طیبه وجود دارد، برای زنان هم هست؛ «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَی وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً»؛ انسانیت، زن و مرد نمی‌شناسد، بلکه انسانیت به کرامت برمی‌گردد. در روایات آمده است که «عده‌ای از یاران ارشد امام زمان(عج)، از زنان هستند».

آیت‌الله رمضانی با اشاره به عدم تفاوت زنان و مردان در کمال اظهار کرد: خداوند در آیه ۱۳ سوره حجرات می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَیٰ وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ». خداوند آن قدر هویت و کرامت زنان را بالا می‌برد که برخی از زنان، توسط پروردگار در قرآن به عنوان الگو معرفی شده‌اند. خداوند به واسطه حضور زن، جریان کوثرگرایی را در برابر تکاثرگرایی در جامعه محقق می‌کند. جریان کوثرگرایی ماهیت توحیدی دارد که این به برکت حضرت زهرا(س) است. از سوی دیگر، افراد در تکاثرگرایی به مالشان می‌نازند. در قرآن درباره زنان از تعابیری استفاده شده که همان تعبیر برای مردان استفاده گردیده و حتی از این تعابیر استفاده نبوت و امامت هم می‌شود، مثل آیه «وَإِذْ قَالَتِ الْمَلَائِکَةُ یَا مَرْیَمُ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاکِ وَطَهَّرَکِ وَاصْطَفَاکِ عَلَیٰ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ» که در مورد حضرت مریم(س) است.

وی افزود: اسماء همسر جعفر بن ابی‌طالب به حبشه هجرت کرد، زمانی که به مدینه برگشت پرسید: آیا آیه‌ای در مورد زنان آمده است یا نه و اگر آیه‌ای نیامده، همه ما ضرر کردیم. اسماء به نزد رسول اکرم(ص) آمد و از ایشان پرسید: یا رسول‌الله آیا آیه‌ای در مورد زنان نیامده است؟ پیامبر(ص) پاسخ دادند: چرا، آیه ۳۵ سوره احزاب در این خصوص نازل شده که خداوند می‌فرماید: «إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِینَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِینَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِینَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِینَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِینَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِینَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِینَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاکِرِینَ اللَّهَ کَثِیرًا وَالذَّاکِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِیمًا». اسماء از شنیدن این آیه بسیار خوشحال شد. این آیه حکایت از این دارد که همه مقاماتی که برای مردان است، برای زنان نیز می‌باشد و اشاره به برجسته بودن نقش زن دارد.

نقش آرام‌بخشی زن در خانواده

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) ادامه داد: علامه جوادی آملی از بزرگان فقه و حکمت و فلسفه و عرفان هستند و ایشان چهل سال است که تفسیر کل قرآن را می‌گویند و مهمترین تفسیر این زمان، به نام «تفسیر تسنیم» در ۷۵ جلد به نوشته علامه جوادی آملی است. ایشان کتابی به نام «زن در آیینه جلال و جمال» دارند که حتما بانوان باید این کتاب را بخوانند. علامه جوادی آملی در این کتاب تعبیر لطیفی دارد با این مضمون که مرد مظهر جلال الهی و زن مظهر جمال الهی است. آرامش جمال به جلال، و آرامش جلال به جمال است، لذا خداوند در قرآن می‌فرماید: این‌ها به همدیگر سکونت و آرامش می‌دهند. در انجیل آمده که این آرامش از طرف زن به مرد است، اما علامه طباطبایی(ره) در تفسیر المیزان می‌نویسد: این آرامش هم از طرف زن به مرد و هم از طرف مرد به زن است.

وی در ضرورت هم‌افزایی و همکاری میان فعالان زن خاطر نشان کرد: ما باید به سمت تشکل‌سازی و سازماندهی برویم. جمعیت بانوان اهل‌بیت(ع) در صورت تشکیل می‌تواند برکات زیادی را برای بانوان این منطقه عظیم داشته باشد. این تشکل می‌تواند نشست‌های علمی را در موضوعات مختلف مربوط به زنان داشته باشد و بیانیه‌های متعددی در دفاع از حقوق زنان منتشر کند و جلساتی را به صورت مجازی در مناسبت‌هایی همچون ولادت‌ها و شهادت‌ها برگزار کند و شاهد حضور اعضای تشکل در کنفرانس‌های مختلف باشیم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در پایان با ابلاغ سلام رهبر معظم انقلاب به جوانان و بانوان آمریکای لاتین گفت: من به حاضران در این جلسه توصیه می‌کنم که دیدگاه‌های امام خمینی(ره) و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای را در مورد زنان مطالعه کنند. امام خمینی(ره) می‌فرمودند: ما مأمور به تکلیف و وظیفه هستیم. ما باید به وظایف خودمان به درستی عمل کنیم، چرا که تاریخ در مورد ما قضاوت خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستگیری سارق طلا از بانوان کهنسال در فلاورجان
  • بزرگترین حامی حقوق زن اسلام است
  • صادرات دست آفریده‌های بانوان تهرانی
  • نقش حماسی بانوان در دفاع مطهر بی بدیل است
  • دین اسلام مدافع اصلی حقوق زنان است
  • دعوت از ۲۶ بازیکن به اردوی تیم ملی زنان
  • بانوان آمریکای لاتین نسبت به کشتار زنان در غزه موضع بگیرند
  • زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی برابر هستند/ دین اسلام؛ مدافع‌ اصلی حقوق زنان است
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • شاعر نیشابوری برگزیده ششمین کنگره ملی شعر خلیج فارس